Salvați Roșia Montană

Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage

joi, 5 ianuarie 2012

Ce m-a impresionat la Corneliu Zelea Codreanu - (8)

M-a impresionat în mod deosebit originalitatea ideilor care au stat la baza doctrinei politice trasate de Corneliu Zelea Codreanu,pentru că în acea perioadă erau influențe puternice din toate părțile:fascism,nazism,comunism.Chiar dacă are unele afinități cu fascimul,trebuie să recunoaștem că legionarismul este unic. Motivul pentru care Corneliu Zelea Codreanu înclina spre o alianță cu Italia și Germania este unul extrem de simplu:Acestea erau statele revoluțiilor naționale și bineînțeles se cunoaște adversitatea lui împotriva comunismului leninist.Mai mult de atât,doctrina sa ideologică este plină de adevăr.Dintr-un foarte simplu motiv,pentru că ea spune clar:"Țara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este părerea noastra. Că deci, nu programe trebuie să creăm, ci oameni, oameni noi ...piatra unghiulară de la care porneste Legiunea este omul, nu programul politic" -reforma omului și nu reforma programelor politice!În continuare,se adaugă:

"...răul, mizeria, ruina, ne vin de la suflet. Sufletul este punctul cardinal asupra caruia trebuie sa se lucreze in momentul de fata. Sufletul individului si sufletul multimii."

Mulți vor spune:nu este posibil acest lucru,este o utopie,nu este posibilă crearea unui astfel de om,a unui erou legionar!Nu este posibil pentru acei oameni cu MARI CARENȚE SUFLETEȘTI,PLIN DE SLĂBICIUNI SAU ABANDONAȚI VICIILOR.Pentru aceia sigur că nu este posibil.Mai mult chiar,pare o nebunie,pentru că FĂRĂ A ACCEPTA EXISTENȚA SUFLETULUI CA PARTE DIN TINE nu ai cum să înțelegi așa ceva.Însă ceea ce e impresionant la Corneliu Zelea Codreanu nu este faptul că a trasat aceste idei originale și care cuprind un adevăr incomensurabil,ci faptul că le-a pus în practică în cel mai bun mod cu putință!Da,a reușit într-adevăr să creeze câteva caractere redutabile în plan moral.Astăzi,când stau și mă gândesc care a fost de fapt principala misiune a lui Corneliu Zelea Codreanu,imi dau seama că a fost următoarea:aceea de a crea oameni capabili să îndure și să accepte demn și cu credință în Dumnezeu suferințele din închisorile comuniste,OAMENI DE SACRIFICIU.Practic a fost forța care le-a insuflat curaj,demnitate,cinste,jertfă si credință în Dumnezeu.Mulți dintre acești oameni au un merit deosebit:că în acea răfuială cu Satana nu și-au pierdut sufletul!Rolul lui principal a fost acela de MARE EDUCATOR.Am fost,recunosc, sincer impresionat de faptul că un singur om a reușit în scurta sa viață -doar 39 de ani! să elaboreze o doctrină politică atât de originală ca reacție la bolșevismul iudeo-rusesc reușind în același timp să o și pună în practică,intr-un mod cu totul deosebit!Practic ce s-au chinuit Marx,Engels,urmat de Lenin și Stalin în mai multe vieți a fost cu mult depășit de un singur om,într-o scurtă viață!Cred că lui Stalin,la 39 de ani încă îi puțeau cizmele.Poate veți întreba dar de ce legionarismul s-a prăbușit atât de repede?Păi e simplu:Nu pentru că nu e bun,ci pentru că cei care au venit la conducerea Mișcării Legionare nu au ținut cont de un lucru esențial:în ideile trasate de Corneliu Zelea Codreanu există un adevăr sfânt,adevăr care trebuie păstrat intact,exact așa cum a fost trasat de Căpitan.Câteva exemple practice,ca să înțelegeți despre ce e vorba și să vedeți că eu nu fabulez,nu sunt filolog ca alții,ci încerc să pun accent pe latura practică:

Element de doctrină trasat de Căpitan:

"Lovitura de Stat nu voim să dăm.

Prin esența însăsi a concepției noastre noi suntem contra acestui sistem. Ea insemnează o atitudine de bruscare, de natură exterioară, pe cand noi asteptăm biruința noastră de la desăvârșirea în sufletul națiunii a unui proces de perfecțiune omenească."


A fost respectat acest lucru de legionarii lui Sima?

Nu,de aceea a durat totul decât 3 luni de zile!

Un comentariu:

  1. Nu pot sa zic frumos, pentru ca mi-e trist , ca acest Om, sau un Titan al perfectiunii , care ... incomensurabil, a depasit niste monstri hidosi precum Stalin, Lenin... A fost executat, asasinat intr-un mod crunt.

    Mi-e jale de ceea ce am ajuns noi, romanii!

    RăspundețiȘtergere