Salvați Roșia Montană

Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage

marți, 1 februarie 2011

Biografie scurtă.Partea a 2-a


La 24 iunie 1927,de ziua Sf. Ioan Botezătorul,impreună cu Ion I.Moța,Ilie Gârneață,Radu Mironovici și Corneliu Georgescu întemeiază Legiunea Arhanghelului Mihail.Înființează SENATUL LEGIONAR în 1929.La 13 aprilie 1930 constituie Garda de Fier.Inițial a fost concepută ca organizație de tineret pentru lupta anti-comunistă,în care să se încadreze întregul tineret anticomunist,nu doar legionarii.Cum s-au prezentat doar legionari,aceasta a devenit expresia politică a Mișcării Legionare.
Este ales de două ori Deputat în Parlamentul României-de Neamț în 1931 și de Cahul-Basarabia,în 1932.În 1935 publică broșura Declarații la Mesaj în Parlament.În calitate de Deputat ia apărarea muncitorilor de la Grivița în 1933,susținând că dreptatea acestora trebuie împlinită,dar în cadrul țarii și al legilor acesteia.
Inițiază construirea sediilor legionare din București:Casa Verde din cartierul Bucureștii Noi-1933 și Sediul Central din str. Gutenberg nr.3 -1936.
Tot în anul 1933 scrie și publică Carticica Șefului de Cuib,care stabilește normele organizatorice și morale ale Legiunii.
Este achitat în procesul I.Gh.Duca,în 1934(prim-ministrul fusese asasinat de o echipă de legionari pe peronul Gării din Sinaia) de un tribunal militar format din 5 generali,împreună cu toți ceilalți conducători legionari.
Înființeză "CETĂȚUILE"-organizația feminină a Mișcării Legionare,sub conducerea studentei comandant legionar Nicoleta Nicolescu.
Inițiază tabere de muncă și educație în toată țara,începând din 1934,pentru repararea și construirea de poduri,biserici,drumuri,case legionare,precum și tabere de ajutorare a celor săraci.În 1936 funcționau aproape 1000 tabere de muncă benevolă a legionarilor din toată țara.
Întemeiază Partidul "Totul pentru țară" în martie 1935 ca expresie politică a Mișcării Legionare sub conducerea generalului Gh.Canatacuzino.Garda de Fier fusese interzisă de către autorități.După ce generalul moare în 1937,conducerea îi este încredințată inginerului Gh.Clime,comandant legionar al Bunei Vestiri.
Înființează COMERȚUL LEGIONAR 1935-cantine,restaurante,magazine legionare-un mare succes.
Întemeiază Corpul Muncitoresc Legionar pentru a scoate muncitorimea de sub influența comunistă,sub conducerea ing. Gheorghe Clime.
Întemeiază Asociația "Prietenii Legiunii" sub conducerea ing. comandant Traian Ionică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu