Salvați Roșia Montană

Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage

marți, 15 noiembrie 2011

Ce m-a impresionat la Corneliu Zelea Codreanu - (2)

Deci,ca să nu mă mai lungesc,voi expune în cele ce urmează ceea ce m-a impresionat
(atât de mult) la acest om:

În primul rând m-a impresionat CHARISMA lui,charismă pe care nu o poate contesta absolut nimeni.Foarte mulți oameni care l-au cunoscut vorbesc despre această primă calitate a lui:chiar si oameni dintre aceia care nu împărtășeau ideile lui politice,chiar și dușmani sau adversari politici.Este suficient aici să expun numai părerea unui istoric EVREU,favorizat de regimul comunist din România,fără a mai pomeni de Nicholas Nagy-Talavera,alt istoric evreu,de evreul David Șafran,de Tudor Arghezi,de Iuliu Maniu sau alți politicieni români,nu mai zic de intelectualii de seamă din Mișcarea Legionară precum Emil Cioran,Mircea Eliade,Constantin Noica.Spune Zigu Ornea,în definitiv un comunist :

"Toate aceste elogii despre Codreanu, ce întreţineau în jurul lui o atmosferă de cult, uimesc şi fascinează. Mai ales că unele (anume alese) sunt datorate unor oameni de cultură notorii, unor strălucite inteligenţe. Dincolo de fanatismul unui credo de atunci, e dincolo de îndoială charisma lui Corneliu Zelea Codreanu. Dârzenia, intransigenţa, tăria convingerilor, integritatea morală, traiul modest, aproape în sărăcie, fanatismul credinţei ortodoxe erau, indiscutabil, calităţi care se distingeau într-o lume sceptică şi aranjoare, cu moravuri laxe si mereu coruptibile. Aceste trasături morale impresionau, convingeau, trezând admiraţie şi respect. Charisma lui Codreanu era o realitate incontestabilă."

Și asta o spune un om care din punct de vedere politic,nu are nici o afinitate față de Mișcarea Legionară,ba mai mult,este unul dintre cei care și-au manifestat adversitatea față de această mișcare,unul dintre cei care au beneficiat de pe urma comunismului.Și da,ESTE EVREU!Inutil a mai expune părerea istoricilor străini despre Corneliu Zelea Codreanu,căci toate vorbesc despre aceleași trăsături.Ce este CHARISMA?După mine nu este altceva decât lucrarea Duhului Sfânt în om,adică LUCRAREA DUMNEZEIASCĂ în om.Să vedem definiția din Dex:

CHARÍSMĂ, charisme, s. f. 1. Influență asupra mulțimii datorată prestigiului, farmecului personal etc. 2. Ansamblu de date spirituale deosebite, coborâte prin Duhul Sfânt asupra comunităților sau indivizilor

carísmă s. f. Dar particular conferit oamenilor prin grația divină; har.

Una peste alta,sunt dovezi clare care atestă faptul că acest om a avut ceva DUMNEZEIESC în el,mai mult decât au avut majoritatea oamenilor de atunci.Pentru că fiecare om,dacă se străduiește,CHIAR DACĂ A PĂCĂTUIT,poate dobândi harul dumnezeiesc.
Dar când l-a împușcat mortal pe Manciu tot Dumnezeu a lucrat în el?Nu,a lucrat diavolul.Acest act a fost considerat un mare păcat de către Corneliu Zelea Codreanu,o greșeală,un gest necugetat.Este foarte relevant modul în care este povestită fapta în "Pentru Legionari".Pentru această crimă a fost judecat și ACHITAT DE UN TRIBUNAL,fiindcă s-a constatat că a acționat în legitimă apărare.Acest lucru nu l-a împiedicat însă să considere gestul ca atare,adică un mare păcat.Noi însă avem pretenția să spunem că am intrat în sufletul omului,ca să vedem dacă s-a căit cu adevărat.Dar oare știm noi câtă suferință a îndurat acest suflet chinuit?Oare am fi putut îndura și noi măcar a suta parte din suferința lui?Eu cred că nu,de aceea ÎL CONSIDER UN GIGANT DIN ACEST PUNCT DE VEDERE.UN GIGANT CE A STRĂBĂTUT UN MUNTE DE SUFERINȚĂ,pentru ca în final,să fie răstignit.

În al doilea rând,m-a impresionat cantitatea de suferință pe care a trait-o el,care și-a abandonat condiția lui de om oarecare și s-a înscris pe linia destinului neamului românesc.Un om care a renunțat la împlinirea lui personală,la visele,la dorințele sale,în dauna idealurilor neamului românesc,acel neam românesc care timp de aproape 2 milenii a realizat un singur lucru:A SUFERIT ÎN CONTINUU.Pe un plan absolut,chiar dacă foarte mulți refuză să vadă,acest om a realizat ceva IMPOSIBIL:A RĂSCUMPĂRAT ONOAREA NEAMULUI ROMÂNESC,a spălat rușinea de pe obrazul țăranului român.L-a făcut pe cel oropsit și sărăcit în țara lui,pe acel țăran simplu,dar cinstit, să se simtă OM.Cine spune că acest om nu a suferit pentru țara lui,pentru moții din Ardeal și toți țăranii care nu aveau cu ce să-și trimită copiii la școală(de multe ori a suferit gratuit) este UN NEBUN.Ar trebui măcar să arunce o privire pe "Însemnări de la Jilava".

Sunt unii tâmpiți care susțin că!stupoare!nu este român neaoș,adică nu este român de origine.Ce idioți,pentru că pentru mine nu contează:putea să fie și țigan!Atâta timp cât a suferit pentru români și neamul românesc este ROMÂN și punct!Dar măcar de nu ar fi o minciună sfruntată,menită să lovească într-o amintire tragică!

Va urma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu