Salvați Roșia Montană

Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage

vineri, 25 noiembrie 2011

Ce m-a impresionat la Corneliu Zelea Codreanu - (4)

M-a impresionat iarăși O CALITATE DEOSEBITĂ,RARĂ:LA CORNELIU ZELEA CODREANU NU A EXISTAT NICIODATĂ DISOCIERE ÎNTRE GÂND ȘI FAPTĂ.Așa ceva mi se pare imposibil de văzut la un om de rând:între vorbele lui și faptele lui există o armonie perfectă.De aceea a comis și fapte urâte uneori,în tinerețe:pentru că orice om are atât gânduri bune,cât și gânduri rele.Este imposibil să ai numai gânduri bune.

“Socotesc că era o îmbinare a unei acţiuni de teren concrete, cu o viziune de ordin religios şi filosofic. În Corneliu Codreanu nu a existat această disociere între gând şi faptă. Între gândul lui şi faptă era o relaţie directa. Niciodată nu şi-a trădat gândul, sau nu şi l-a falsificat în fapta lui. Socotesc că dintre toţi oamenii care au militat pentru valorile româneşti, pentru interesele societăţii şi neamului românesc, niciunul nu a găsit cea mai fericită cale de a-şi realiza obiectivele, aşa cum a găsit Corneliu Codreanu. ”

Mă uit la mulți dintre oamenii de azi și nu văd așa ceva:este exact pe dos,adică vorbe multe,(mai ales la televizor),și fapte zero!Toți critică,nimeni nu dă o soluție!Toți sunt analiști politici,critică,dar surpriză:NU SE OFERĂ NICI O SOLUȚIE PENTRU ȚARA ASTA!Eu tocmai de asta îl apreciez pe Codreanu,fiindcă a dat o soluție,după mintea lui,așa cum s-a priceput el!A încercat ceva!Și până la urmă,soluția găsită de el, A FOST UNA GENIALĂ.Păcat că,din cauza contextului istoric,nu s-a putut!Dar: "Solutiile lui sunt valabile în imediat si în vesnicie."

M-au impresionat MORALITATEA LUI,RESPECTUL SĂU FAȚĂ DE VALORILE MORALE,CREȘTINE,GRIJA FAȚĂ DE CEI MORȚI PE CÂMPUL DE LUPTE PENTRU APĂRAREA PATRIEI (când pe alții îi durea drept în cur,ca și azi!)dar cel mai mult m-a impresionat că nu a existat o singură clipă în viața lui în care să facă vreun compromis.M-a impresionat faptul că,deși Carol al II-lea i-a oferit postul de prim-ministru ,cerându-i în schimb conducerea Mișcării Legionare,a refuzat pe motiv că MIȘCAREA LEGIONARĂ NU ESTE PREGĂTITĂ SĂ VINĂ LA PUTERE,deși apropiații și mulți dintre legionari făceau presiuni asupra lui ca să accepte.ORICARE în locul lui AR FI ACCEPTAT. Octavian Goga a acceptat această propunere,ÎN SCHIMB.Nicolae Iorga a acceptat și el la un moment dat un astfel de târg.De aici dovada că era puternic ancorat în realitate spre deosebire de alți politicieni,nu cum spun unii ,că era un visător romantic.M-a impresionat faptul că nu dădea dovadă de aroganță,deși era liderul autoritar unei mișcări foarte bine închegată și disciplinată.M-a impresionat SPIRITUL SĂU ORGANIZATORIC dar și PUTEREA DE A ACȚIONA ÎN MOMENTE CRITICE.După cum spune Emil Cioran:

"Nimeni nu trebuie să uite : Cãpitanul a fost un gospodar instalat în Absolut".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu